Näyttelyiden verukkeella mustiaiset lähtivät Ouluun treffaamaan entisiä Jyväskylän kavereitaan eli Keira-aussieta ja tämän omistajaa. Tosin näyttelyveruke oli vain Hiisillä ja Mysti lähti ihan oikeasti kylään. Tiedän, että osa kuvista on taas kerran järjettömän huonoja, mutta pakkohan hullun humanistin on niitä kerta toisensa jälkeen nettiin tunkea. Sitä se teettää nettiaika, kun nykyään saa kuka tahansa julkaista melkein mitä tahansa... ;)

Partamasat (kera humanistin) siis ohittelivat kaatosateessa rekkoja ja saapuivat Ouluun 11.7. Masat asettuivat heti taloksi. Mysti, tuo puoli-ihminen, ihastui välittömästi vuodesohvan ominaisuuksiin. Siellä se vietti syvämietteisiä hetkiä, poistuen ainoastaan silloin tällöin harkitsemaan mahdollisuuksiaan ryöstelyyn.

1731903.jpg

Minä ja Himu käväisimme kehässä ensimmäisen kerran lauantaina, Mystin turisteillessa näyttelypaikalla ja kahden keskarin menetävässä uutuushäkissä. Lauantain keli yllätti positiivisesti, vaikka näyttelyalue olikin aikamoista lälliä. Arskan paistaessa ei tullut kylmä, vaikka kengät kastuivatkin. Kyseessä oli Hiisin ensiesiintyminen "aikuisena" avoimessa luokassa. Tuomari Lars Adeheimer innostui antamaan Hiisille erinomaisen ja sijoituksen PU2 vara-sertillä, Vinski junnun kiitäessä ohi sijalle PU1, VSP. Lauantain ROP oli hienosti Hiisi killenin sisko Timotei, josta tuli myös kertaheitolla valio! :)

Iltapäivällä nautiskeltiin auringosta ja käytiin miellyttävällä lenkillä. Lenkkiin kuului spurttailua metsässä ja hiekkatiellä, sekä Mystin osalta makoilua mutaisessa ojassa. Illemmalla lekoteltiin kyläpaikkamme ihanalla pihamaalla seeprapeitolla. Itse sotkin peittoa ja koirani kaivelivat pihan istutuksia, joten olimme todellakin ihania vieraita. En tiedä kutsutaanko meitä uudestaan. Tai kyllä me taisimme nytkin kutsua itse itsemme, jos tarkemmin muistelen, ei siis hätää.

1731908.jpg

Hiisi repi välillä myös tätä koristeellista puuta, jonka varjossa hän kuvassa niin miehekkäästi lekottelee.

1731930.jpg

Niistä viettelyksistä. Vanha kamu Keira-aussie on yhä Himusta ihana. Tässä selkäpainin alkeet Keiran kanssa. Kyseinen neito ei ollut enää ihan niin ällööntynyt Hiisistä kuin joskus aiemmin, vaan välillä jopa mielellään leikitti kääpää. Ehkä Keirakin on huomaamassa, että Hiisi ei ole enää mikään vauva, vaan aivan sharmantti nuorukainen.

1731929.jpg

Sunnuntaina kastuttiinkin sitten litimäriksi näyttelyssä oman kehän alkua odotellessa. Jo lauantaina mutakylvyn saaneet lenkkarit pelittivät vielä sunnuntainakin mukavasti tuossa niin tutuksi käyneessä liejussa. Kastuminen ei ollut turhaa, belgialainen tuomari Norman Deschuymere teki rotunsa ainoasta myös rotunsa parhaan, eli Hiisin toinen visiitti avoimessa luokassa jäi myös viimeiseksi. He's a nice one, tuomarisetä kommentoi tuoretta valio-Himua.

Oulusta kotiuduttiin maanantaina, jolloin oli tarkoitus ottaa mökillä upeita valioposeerauksia. Koska tuore valio kuitenkin tipahti TAAS kerran laiturilta ja pyöri sitten rusettimarsun näköisenä märkäkoirahepulissa ympäri nurtsia, oli tämä ehkä lähinnä siedettävin kuva mikä kyseisestä samppioonista saatiin...

1731925.jpg

Tuhannet kiitokset Hanna ja Keira kun jaksoitte meitä pöljiä! :) Tulkaa pian tänne päin kylään...