Loppuviikosta saimme tuloksen Mystin tassuleikkaukseen liittyen. Mystiähän oli vaivannut kynsitulehdus jo pidemmän aikaa, ja koska se ei lukuisista antibioottikuureista huolimatta parantunut, päätyi lääkäri ehdottamaan varpaan poistoa "varmuuden vuoksi". Patologin lausunnosta kävi ilmi, että pahimmat visiot varpaan suhteen kävivät toteen - kyse oli pahanlaatuisesta kasvaimesta. :(

Rodun riskit huomioiden osasimme kyllä varautua siihen, että uutiset eivät välttämättä olisi hyviä. Silti asian kuuleminen keskellä ankeinta marraskuuta sai perheen ihmisjäsenten mielet todella mataliksi. Nyt ajatus kasvaimesta on kuitenkin hiljalleen painettu taka-alalle. Se on saatu kokonaan pois, joten kaikki on tehty mitä voidaan tehdä. Kauhukuvia tulevan varalle on aivan turha maalailla, nyt nautiskellaan siitä mitä meillä on.

Isäni kanssa pohdin kasvainta ja sitä, mikä prosentuaalinen mahdollisuus sillä saattaisi olla uusia. Hän kommentoi minulle asiaa todella hienosti aitoa nykäismiä soveltaen, että "kaikkihan me ollaan tässä elämässä ihan fifty-sixty joka tapauksessa". ;) Niinpä. Joten nyt vain mörvästellään eteenpäin aidosta snautserielämästä jälleen nauttien. Tulehdus on poissa, koira voi erittäin pirtsakasti ja lenkkejäkin saisi alkaa taas varovasti pidennellä. Ei aikaakaan kun Mysti on taas jakamassa fifty-sixty -oikeutta metsän myyräkansalle...

* * *

Masentavien uutisten jälkeen oli ihanaa saada  viikonloppuna myös toivoa tulevasta ja pilkahdus valoa marraskuiseen ankeuteen. Ihan oikea aurinko suvaitsi pitkästä aikaa näyttää itsensä ja kurkisteli taivaalta koko päivän, kun suuntana oli jälleen Hiisin ja Redan hurmaavien ipanoiden treffaaminen. Pennut itsessään olivat tietenkin pieniä aurinkoja jokainen. :) Yksi pienistä tulevaisuudentoivoista lähtikin mukaamme Keski-Suomeen ja kasvaa nyt snautseriksi sijoituskotinsa hellässä huomassa. Reippaan oloinen pikku-Zira saanee palstatilaa blogista myös jatkossa.

Kovasti onnea elämän varrelle kaikille pikku-zetoille näin isän omistajankin puolesta! Toivottavasti törmäillään joskus koiramaisissa merkeissä. :)